Stroatklinker Festival

Voor de tiende en laatste keer verzorgt Grunneger bluegrassband de Stroatklinkers een gratis toegankelijk festival in thuisbasis Harkstede. Afgewisseld door shantykoor de Raaitvinken, zangeres Liza Santanera, Alje van Bolhuis, Wia Buze, Ard Eggens en Herman Lambeck beklimt de groep zaterdag 1 september een podium op het plein voor discotheek Skopje.

De akoestisch spelende band bestaat 21 jaar en treedt aan met Henk Blauwpot (accordeon), Frank Heidema (contrabas), Adrian Farmer (dobro, banjo, gitaar en mandoline) en Bob Heidema (gitaar). Harry Jansen (mandoline) is nog op vakantie en wordt vervangen door violist Joost van Es. Het jaarlijkse, kosteloze openlucht Stroatklinkerfestival – dat doorgaans goed is voor honderden bezoekers – begint om 20.00 uur.

De bluegrassband blijft wel festivals in theaters op touw zetten. Vast staat al dat ze komend seizoen plaats hebben in Delfzijl, Hoogezand, Veendam en Zuidlaren. De Stroatklinkers werken op het ogenblik aan hun zesde cd: Vrizze wind. Het is de verwachting dat het album nog dit jaar uitkomt.

Wij van whiteboard mochten deze laatste editie verzorgen van Licht, Geluid, Podium en operators.\

Most Recent Projects
Contact Us

Stuur ons gerust een email